Taisyklingas apšvietimo panaudojimas būstą daro ne tik funkcionalų, bet ir vizualiai įdomų. Šiame projekte ypatingas dėmesys skirtas šviesos šaltiniams, kurie suteikia praktiškumą, keičia atmosferą bei išryškina interjero detales.

Dažniausiai šviestuvai interjere naudojami ne tik pagrindiniam ir funkciniam apšvietimui išgauti. Neretai šviesa tampa ir viena iš dizaino priemonių kurianti nuotaiką ir pabrėžianti interjero detalių grožį. Kaip ir šiame urbanistinio stiliaus būste. Pagrindiniam apšvietimui visoje erdvėje, įskaitant svetainę, koridorių, virtuvę, miegamuosius ir vonios kambarį, naudojami įleidžiami BPM „Koni“ šviestuvai, Luxsonn LED juostos ir magnetinės Spectra lighting „Insight“ sistemos. Šie šviesos šaltiniai užtikrina lygų ir ryškų šviesos paskirstymą, kuris yra būtinas kasdienėje veikloje.

Be pagrindinio apšvietimo, funkciniam ir dekoratyviam apšvietimui virtuvėje, darbo ir vonios kambaryje naudojami pakabinami ir sieniniai šviestuvai. Šie šviestuvai patalpoms suteikia papildomą šviesą, jaukumą bei tampa ir išskirtiniu dizaino elementu, kuris akcentuoja tam tikras interjero sritis.

Visi šie apšvietimo tipai kuria subalansuotą ir rafinuotą apšvietimą, kuris ne tik patenkina praktinius poreikius, bet tampa ir esminiu elementu, sukuriančiu būstui charakterį, nuotaiką ir stilių. Apšvietimas čia yra daugiau nei tik šviesos šaltinis. Jis tampa meniniu išraiškos būdu, apibūdinančiu ir pabrėžiančiu kiekvienos erdvės unikalumą.

Interjero dizainas: Elementė

Nuotraukos: Selmas Adomonis