Koncentracijai, kūrybingumui, žvalesnei ir darbingesnei nuotaikai – tinkamas darbo vietos apšvietimas turi didelės įtakos mūsų produktyvumui. Įvairios apklausos ir moksliniai tyrimai liudija, kad daugiau kaip 80 proc. darbuotojų gerą biuro patalpų apšvietimą nurodo kaip itin svarbų kokybiškai darbo aplinkai. Ir ne tik  biuro: sukurti ergonomiškai bei efektyviai apšviestą darbo vietą galite ir savo namuose, tam tereikia atkreipti dėmesį į kelis naudingus „Gitoma“ specialistų patarimus.

Išnaudokite natūralią šviesą

Planuodami darbo vietą, būtinai atsižvelkite į natūralios šviesos šaltinius – idealu, jei darbo stalas bus netoli lango, apsaugotas nuo tiesioginių saulės spindulių. Tokiu būdu ne tik išnaudosite šviesųjį dienos metą bendram šviesumui patalpoje sukurti, naudodami mažiau dirbtinės šviesos, bet ir geriau jausitės: įrodyta, kad natūrali šviesa yra svarbi mūsų psichologiniam komfortui, padeda jaustis žvalesniems ir net išvengti sezoninio nuotaikų svyravimo.

Bendrasis apšvietimas

Kokia puiki bebūtų dienos šviesa, gyvenant mūsų klimato zonoje, kur tamsusis paros metas ir apniukęs dangus lydi dažniau nei saulėtos dienos, darbo kambaryje būtina pasirūpinti bendruoju apšvietimu. Tam tiks išsklaidytą šviesą skleidžiantis lubinis šviestuvas, padedantis išvengti akis varginančių kontrastų ir šešėlių, kurie neišvengiami dirbant tik koncentruotame stalinio šviestuvo spindulio plote. Dar geriau, jei ši bendroji šviesa bus kiek šaltesnio balto atspalvio, jį derinant prie kitų, labiau koncentruotų į darbo vietą šviesos šaltinių.

Funkcinis darbo vietos apšvietimas

Žinoma, kokia gi darbo vieta be stalinių šviestuvų – juolab kad jų modernūs variantai yra ne tik stilingi, bet ir sumaniai sukurti taip, kad būtų kuo patogesni naudoti ir mažiau vargintų akis. Pavyzdžiui, kaip kad gamintojo „Panzeri“ estetikos įkvėpti staliniai šviestuvai „Firefly in the sky“, kurie gali būti naudojami ne tik viduje, bet ir lauke, o  pakraunama baterija šviestuvą leidžia lengvai perkelti į reikiamą vietą.

Kitas „Panzeri“ kūrinys – praktiškieji užduočių vykdytojai „Jackie“, ne tik traukiantys akį stilingu siluetu, bet ir paperkantys savo ypatingu lankstumu bei funkcionalumu – tobulas patogaus skaitymo ir darbo prie stalo pagalbininkas, leidžiantis reguliuoti šviesos srautą integruotų optinių daviklių pagalba – nuo intensyviausio iki jaukiai prislopinto ir tiksliai ten, kur reikia.

Funkciniam apšvietimui puikiai tinka ir linijiniai šviestuvai – tokie kaip, pavyzdžiui, gamintojo „Arkoslight“ šviestuvų linija „Black Foster Suspension“: tai minimalistinio modernumo stilistiką išlaikanti pakabinamų sumontuojamų modulių sistema, skirta efektyviam ir patogiam darbo vietos apšvietimui kurti, neužimanti vietos ant stalo. O svarbiausia, kad šie šviestuvai pasižymi itin mažu akinimo koeficientu ir „paslėpta“ šviesa – apšviesdamas tik stalo paviršių nevargina akių ir kuria itin komfortišką darbo atmosferą.

Pagalba akims

Jei visą dieną dirbate prie kompiuterio, sumažinti akių patiriamą įtampą galite pasitelkdami minkštą išsklaidytą šviesą. Tam puikiai pasitarnaus pastatomi šviestuvai, pavyzdžiui, gamintojo „Estiluz“ serija „Asana“, galintys papildyti bendrąjį patalpos ar jūsų darbo zonos apšvietimą. 

Taip pat tokie kaip „Aromas del Campo“ klasika tapę „Lyb“ ir „Hinoo“ toršerai, kuriuos, beje, galima derinti su tos pačios serijos staliniais šviestuvais – taip kuriant ne tik funkcionalią, bet ir stilistiškai vieningą erdvę.  

Išsirinkti ergonomiškus, funkcionalius ir jūsų stilių atspindinčius šviestuvus darbo vietai mielai padėsime „Gitomos“ salonuose: atstovaujame šimtus garsiausių pasaulinių gamintojų vardų, įdėmiai sekame naujienas ir turime idėjų bei vertingų patarimų, kuriais mielai pasidalinsime su jumis.

Apsilankykite arba susisiekite su mūsų specialistais: www.gitoma.lt/parduotuves/